Over mij.

De FotograafBio

Bio

Ik ben Karin en ik woon sinds 2016 in Haarlem, samen met mijn man en mijn hondje Franka. Mijn liefde voor de fotografie zat er al vroeg in, mijn opa fotografeerde ook en ik kreeg al jong mijn eerste (analoge) camera. Later ben ik de fotovakschool gaan doen in Amsterdam.

Zet mij in een bos en ik ben gelukkig, tijdens mijn wandelingen samen met mijn hondje probeerde ik heel mindfull om mij heen te kijken en door stil te staan en te letten op de kleine details, viel mij op hoe mooi het licht kan vallen op de kleine texturen in de natuur. Dit ben ik gaan fotograferen.

'Depth by Nature' begon toen ik werd gevraagd om te exposeren tijdens de 'Kunstlijn' in Haarlem. In die tijd was ik vooral portret fotograaf en dat was niet echt het werk wat je laat zien tijdens een kunst expositite. En dus besloot ik mijn 'persoonlijke' foto's een kans te geven.

Foto genomen tijdens de KunstLijn in de galerie Schgchl - Schagchelstraat in Haarlem.

De Natuur.

Deze natuurfoto's maakte ik eigenlijk puur voor mijzelf (als een soort uitlaadklep) maar ik dacht: 'waarom niet!'
Het was zo'n groot succes dat ik besloot om mijn liefde voor de natuur te delen.
Mijn werk is vooral donker, ik vind dat het bijdraagt aan de mysterieuze sfeer en ik kan zo nog meer de nadruk leggen op de mooie details en texturen die de natuur ons geeft.

Mijn eigen huis hangt inmiddels vol met 'Depth by Nature', want ik zeg altijd:
'als ik het zelf niet aan de muur wil hangen is het niet goed genoeg!'.
Ik hoop dat ik je mee kan nemen in mijn manier van kijken.


Koop je een foto van mij dan probeer ik daar waar mogelijk haar persoonlijk bij jou af te leveren, gewoon omdat ik het leuk vind om te zien waar mijn werk terecht komt

Liefs Karin.
Karin Bakker, Fotograaf